Na koje stvari treba da obratite pažnju kako bi svom detetu kupili telefon koji će mu najviše odgovarati?

petak, 16. april 2021.

Kupovina novog telefona za dete može biti vrlo težak posao, a ako vam je čudno zašto ovo govorimo, setite se koliko ste dugo razmišljali koji telefon sebi da kupite.

Sa tim u vezi, kupovina telefona koji će ispuniti sve zadatke jednog deteta je jedna ozbiljna misija. A ako ipak želite da izdvojite 1000€, onda nećete morati da “razbijate glavu” oko toga koji model kupiti. Možda kasnije “razbijete sebi glavu” oko toga što ste potrošili 1000€ na telefon kojeg je dete izgubilo nakon nedelju dana korišćenja. Ali dobro, nadajmo se da do toga neće doći, bez obzira koliko novca izdvojite za telefon.

U zavisnosti od toga kojeg je dete uzrasta, dug vek baterije može biti jedna od krucijalnih prednosti kod  telefona. Primera radi, pored fantastične selfie kamere, devojčicama je izuzetno bitno da ih telefon ne izneveri dok listaju Instagram feed ili dok se dopisuju sa svojim drugaricama.

Shodno tome, telefon sa baterijom koja je preko 3000 mAh kapaciteta jedino dolazi u obzir. I verujte nam, takvih telefona ima mnogo. Ipak, to ne znači da će telefon sa recimo 4000 mAh obavezno imati duži vek baterije. Na utiču mnoge stvari, a uglavnom su to rezolucija ili dijagonala ekrana i to da li je čipset ekonomičan.

Svi dobro znamo koliko deva mogu biti trapava. To je nas roditelje često skupo koštalo. Ali ako malo bolje razmislimo, greška je ipak naša jer pri kupovini telefona nismo razmotrili mogućnost da dete ispusti telefon na tvrdu površinu ili u vodu.

Verovali ili ne, na tržištu danas postoji mnogo telefona koji su specijalno naprevljeni da izdrže razne ekstremne uslove. Ima ih u višim, srednjim i nižim kalasama tako da im cena može varirati od 100€ pa sve do 1000€.

Svi roditelji odlično znaju koliko su deca zapravo u toku sa najnovijim dešavanjima kada je reč o tehnologiji, a pogotovu igricama. Samim tim, veoma je bitno da dete ima telefon koji koristi najnoviju verziju Android-a.

Međutim, nisu samo najnovije funkcije i opcije ono zbog čega su redovne nadogradnje za telefon od velikog značaja. Ono zbog čega bi svaki roditelj svom detetu kupio telefon koji redovno dobija Android zakpre je online bezbednost. Ako telefon ne poseduje najnovije sigurnosne zakpre, zlonamerne aplikacije mogu na razne načine da naude detetu. Ali to je već druga tema o kojoj ćemo govoriti u narednim tekstovima.